Τεταρτη 3 Ιουλιου, 2024

RSS

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την Πέμπτη 25/4/2024 οι καταρτιζόμενοι/νες του Δ’ εξαμήνου της σχολής μας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική  επίσκεψη στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑμΚΕ) ΙΑΣΙΣ,  στα πλαίσια της διασύνδεσής τους με την αγορά εργασίας.

Η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ ιδρύθηκε το 2005 και έως σήμερα στο επίκεντρό της βρίσκεται ο άνθρωπος. Βασικοί στόχοι του φορέα αποτελούν η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, η παροχή ψυχολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, η δημιουργία ίσων ευκαιριών και νέων προοπτικών για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η προαγωγή της ψυχικής υγείας, η παροχή ψυχιατρικής φροντίδας στην Κοινότητα με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και η παροχή εξειδικευμένων ψυχιατρικών υπηρεσιών και ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων στα πρότυπα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στεγαστικές δομές της ΙΑΣΙΣ αποτελούν τέσσερα Οικοτροφεία, δύο προστατευμένα Διαμερίσματα και τέσσερις Ξενώνες.

Οι καταρτιζόμενοί μας επισκέφτηκαν τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης –Οικοτροφείο Α7 «Άγιος Μάρκος» στα Κάτω Πατήσια, και το Οικοτροφείο Α1 «Άγιος Νικόλαος»  που βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο Αττικής. Ενημερώθηκαν για τα προγράμματα που εφαρμόζονται, για τους θεραπευτικούς στόχους των Οικοτροφείων και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εργασιακό περιβάλλον των Οικοτροφείων, να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους και να ενημερωθούν  για τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν.  

Μετάβαση στο περιεχόμενο